İtalya Günlüğü 1: Her Yol ROMA'ya Çıkar

Geçtiğimiz Temmuz ayında 14.sü Milano'da düzenlenen Uluslararası Psikoloji Kongresi için İtalya'daydım. Lisanstan yakın bir arkadaşım yaptığımız bir çalışmanın özetini göndermiş, çalışmamız poster sunumu için kabul görmüştü. Hem İtalya'yı görelim hem de cv'mize akademik anlamda deneyim ekleyelim niyetiyle gitmeye karar verdik.
Kongre Milano Bicocca Üniversite'sinde 3 gün sürecekti, ama biz bol bol gezelim diye 2 haftamızı İtalya'yı gezmeye ayırmıştık. Roma'da başlayan İtalya gezimiz, sırasıyla Vatikan, Pisa, Floransa, Venedik olacak ve Milano'da sonlanacaktı.

İstanbul'dan 16:30 sularında hareket eden uçağımız 18:30'da Roma'ydı. Termometreler 36 dereceyi gösterirken, havaalanından konaklama yerine doğru yol almıştık. Giderken caddelerin, sokakların trafiksiz hali bir hayli sevindirmişti bizi. Şimdi fark ediyorum da 13 günlük İtalya gezimizde bir gün bile trafik yaşamamışız.

Konakladığımız yer Lazio bölgesinde Via Cavour caddesinde, Kolezyuma yürüyerek çok kısa bir mesafedeydi. Şirin mi şirin, son derece rahat ettiğimiz The Roman Empire Guesthouse'du. Son derece konforlu odamızda güzel bir uyku çektikten sonra güne çeşit çeşit kruvasanlar ve espresso'yla başlayıp yola çıktık.



Vee gezi başlar..

(İtalya Krallığı'nın ilk kralı II. Vittorio Emanuele'yi onurlandırmak için yapılmış abide)



(Burası nasıl değerli, polisler tarafından nasıl korunuyor bir bilseniz. Önüne, merdivenlerine oturmanın hukuki cezaları var hatta)




(kolezyuma girdik)


ROMA'DA 2. GÜN




(Piazza di Spagna / İspanyol Merdivenleri'ne giden cadde: tam karşısı merdivenler)



(Fontana della Barcaccia / Eski gemi çeşmesi)



Roma tarihi kalıntılar şehri. Benim ruhuma çok yakın olmasa da Roma'nın dokusu bir başka. Fiyatlardan, harcadığımız €'lardan bahsetmedim, yurtdışına çıkıyorsan hesap yapmayacaksın harcayacaksın mantığını taşıyorum.

Bir sonraki şehir anılarında buluşmak üzere, ciao!














Popüler Yayınlar